AÇIKLAMA
Girit Labirenti, Yunan mitolojisinde, Girit kralı Minos’un, mimar Dedal tarafından yaptırdığı, insan vücutlu boğa başlı bir yaratık olan Minotor’u hapsettiği bir yapıdır. Bu labirent, hem gerçek hem de sembolik bir anlam taşır. Gerçek anlamda, Girit’te Knossos yakınlarında bir dağda, bu hikayede anlatılan labirente benzeyen bir yapı kalıntılarına rastlanmıştır. Sembolik anlamda ise, Girit Labirenti, insanın kendini arayışı, ruhsal yolculuğu, kozmik düzeni ve yaşamın döngüsünü temsil eder.
Girit Labirenti, insanın kendini arayışını simgeler. Labirent, içinde kaybolabileceği, çıkışını bulmakta zorlanabileceği, karşısına beklenmedik engeller çıkabileceği bir yerdir. Labirent, aynı zamanda insanın iç dünyasını, bilinçaltını, ruhunu, zihnini yansıtır. Labirentte ilerleyen insan, kendi kendisiyle yüzleşir, korkularıyla, arzularıyla, güçlü ve zayıf yönleriyle karşılaşır. Labirentte ilerleyen insan, kendini tanımaya, anlamaya, geliştirmeye çalışır. İnsanın ruhsal yolculuğunu yansıtır. Labirent, insanın hayat yolculuğunda karşılaştığı seçimleri, fırsatları, zorlukları, sınavları, öğrenmeleri, dönüşümleri gösterir. Labirent, aynı zamanda insanın ruhsal gelişimini, bilgeliğini, aydınlanmasını, tanrısal bilince erişmesini ifade eder. Labirentte ilerleyen insan, hayatın anlamını, amacını, değerini arar, kendini aşmaya, yükselmeye, bütünleşmeye çalışır.
Labirent, yaşamın döngüsünü de anlatır. Doğanın döngüsünü, mevsimlerin değişimini, ağacın yapraklarını döküp yeniden yeşermesini, ölümün ardından doğumun gelmesini, sonun başlangıç olduğunu gösterir. Labirent, aynı zamanda insanın yaşam döngüsünü, doğumunu, büyümesini, olgunlaşmasını, yaşlanmasını, ölümünü, yeniden doğuşunu simgeler. Labirentte ilerleyen insan, yaşamın sürekliliğini, yenilenmesini, değişmesini, gelişmesini, dönüşmesini kabul eder.
Girit Labirenti, insanın kendini arayışı, ruhsal yolculuğu, kozmik düzeni ve yaşamın döngüsünü temsil eder. Bize hem kendimizi hem de evreni tanıma fırsatı verir, hem köklerimizi hem de dallarımızı hatırlatır.
ÜRÜN BİLGİSİ
24 cm çapında Sedir ağacından 1 cm kalınlığında 3 kat olarak kıl testere ile el işçiliği ile yapıldı.
Verniksiz olmasıyla ham sedirin kokusu içinize huzur getirecek.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.